Na Dajwór po przerwie wróciło pyszne jedzenie. A to za sprawą ekipy z food trucka Pogromcy Głodu. Panowie postanowili zrobić na placu rewolucję i zaprosili do współpracy uznane krakowskie marki. Oprócz tego odmienili dawny pub w jasne i przytulne miejsce, do którego, tak jak do ogrzewanego namiotu, można wejść i spokojnie zjeść zamówione przysmaki, gdy na dworze zimno.
- Otwieramy to miejsce na nowo i zapraszamy wszystkich już w piątek, 8 grudnia o godzinie 19.30. Atrakcji nie zabraknie, bo zadbają o to nasi goście: pełna energii Joanna Studnicka, uczestniczka poprzedniej edycji show MasterChef i Jakub „Komar” Antoniszak – sushi chef, specjalista kuchni azjatyckiej, finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015, który uwielbia w nietypowy sposób łączyć smaki. Oprócz zadymienia Kazimierza, które zapowiadają, przygotują też pyszny poczęstunek.Będą to flambirowane krewetki z boczkiem chashu i musem z mango oraz lody z wina śliwkowego na ciekłym azocie z kawiorem owocowym i pudrem grzybowo-sezamowym. Będzie też pokaz sushi w wykonaniu "Komara". Ekipy ze stacjonujących na placu food trucków też przygotują degustacyjne przekąski. Będzie kuchnia amerykańska, włoska, kubańska, grecka, meksykańska, bałkańska oraz japońska - mówi Krzysztof Górniak, współwłaściciel Truckarni.
O muzyczną stronę wieczoru zadba DJ Jasiu, którego doskonale znają bywalcy krakowskich klubów znają doskonale.
A co zjemy przy Dajworze 21 na co dzień? Greckie przysmaki od Real Greek, pulled pork i pulled beef od Red Grill House, pizza od trucka U Włocha, bałkańskie kanapki zapewnia Grill Mobil, tex-mex w najlepszym wydaniu Tio Malo, a autorskie kanapki – Pogromcy Głodu.
Wstęp wolny. Wielkie otwarcie już o 19.30.
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?