MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni....
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Jak zbierać grzyby? Zobacz, które gatunki łatwo pomylić. Niektóre są łudząco podobne do kurek i borowików

Czubajka kania

Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni. Najczęściej przygotowuje się kotlety z kani przypominające z schabowe. Kania może być pomylona z muchomorem plamistym i trującymi czubajeczkami. Dla pewności powinno zbierać się rozwinięte grzyby o pełnych kapeluszach i grubych trzonkach.

Zobacz również

Ogromne straty po oszustwie w Starachowicach. Miał być szybki i bezpieczny zysk

NOWE
Ogromne straty po oszustwie w Starachowicach. Miał być szybki i bezpieczny zysk

Dużo łatwiej o mandat. 1 lipca ogólnopolska akcja policji

NOWE
Dużo łatwiej o mandat. 1 lipca ogólnopolska akcja policji

Polecamy

Przegląd tygodnia od 23.06 w Skawinie

Przegląd tygodnia od 23.06 w Skawinie

Międzynarodowy Festiwal Jazzowy Złota Tarka 2024

Międzynarodowy Festiwal Jazzowy Złota Tarka 2024

Uważaj! Ten przysmak dla psa może go zabić albo skrócić jego życie

HIT DNIA
Uważaj! Ten przysmak dla psa może go zabić albo skrócić jego życie