MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 26
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Łazanki Agnieszki Delkowskiej...
fot. Paweł Epler

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Łazanki Agnieszki Delkowskiej

Składniki
1 główka kapusty białej, poszatkowanej
1 szklanka pokrojonego w kostkę boczku wędzonego
około 30 dag wędliny (szynka, kiełbasa)
1 duża, drobno pokrojona cebula
1 łyżeczka kminku
sól, pieprz
2 szklanki bulionu lub wody
ugotowany makaron typu łazanki 
olej, masło

Wykonanie
Kapustę przesmażyć na łyżce oleju i dwóch łyżkach masła. Zalać bulionem i dusić do miękkości.
Boczek wytopić, dodać cebulę i wędlinę i zarumienić.
Zrumieniony boczek i wędliny dodać do kapusty. Wymieszać i dusić razem około 10 minut
Kapustę połączyć z ugotowanym makaronem, doprawić solą, pieprzem i kminkiem.

Zobacz również

PGE Stal Mielec przegrała mecz kontrolny

PGE Stal Mielec przegrała mecz kontrolny

Pierwszy sparing Cracovii. Zadebiutowali nowi zawodnicy

Pierwszy sparing Cracovii. Zadebiutowali nowi zawodnicy

Polecamy

W jednej ręce dziecko, w drugiej smartfon. To może mieć złe konsekwencje

W jednej ręce dziecko, w drugiej smartfon. To może mieć złe konsekwencje

Najlepsze ciasto z czarną porzeczką. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty

Najlepsze ciasto z czarną porzeczką. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty

Wystarczy minuta w łazience. Poznaj darmowy trik na piękną cerę bez niedoskonałości

Wystarczy minuta w łazience. Poznaj darmowy trik na piękną cerę bez niedoskonałości