MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W wyniku kontroli urzędowej Państwowej Inspekcji Sanitarnej...
fot. GIS

Nowe ostrzeżenia GIS. Te produkty wycofano ze sprzedaży! Aktualna lista ostrzeżeń sanepidu 27.06

W wyniku kontroli urzędowej Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzono przekroczenie najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - antrachinonu w herbacie czarnej liściastej Yunan. Zgodnie z oceną ryzyka ekspertów Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego produkt o podanym numerze partii może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów.

Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt: Herbata czarna liściasta Yunan, 100 g oraz 1000 g

Marka: EDAL

Numer partii: 518

Najlepiej spożyć przed końcem: 08.2026

Kraj pochodzenia: Wietnam

Producent: EDAL II Sp. z o.o., Żychów 41, 62-850 Lisków

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:
Firma EDAL II Sp. z o.o. przekazała, że wszyscy odbiorcy w/w partii herbaty zostali poinformowani o zaistniałej sytuacji i w trybie pilnym następuje wycofanie produktu z rynku.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofania kwestionowanej partii produktu.

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać partii produktu określonego w tym komunikacie.

Zobacz również

Tragedia w Bolesławcu. Policjant postrzelony w głowę

Tragedia w Bolesławcu. Policjant postrzelony w głowę

Kontrowersje wokół nowej inwestycji deweloperskiej w Rzeszowie

Kontrowersje wokół nowej inwestycji deweloperskiej w Rzeszowie

Polecamy

Jedz i chudnij. Poprawisz swój metabolizm i spalisz tłuszcz

HIT DNIA
Jedz i chudnij. Poprawisz swój metabolizm i spalisz tłuszcz

Uczniowie poznali wyniki egzaminu ósmoklasisty. Małopolska znów jednym z liderów

Uczniowie poznali wyniki egzaminu ósmoklasisty. Małopolska znów jednym z liderów

Ten ekspresowy chleb piekę co kilka dni. Rumiana i chrupiąca skórka jest obłędna

Ten ekspresowy chleb piekę co kilka dni. Rumiana i chrupiąca skórka jest obłędna